Välj din utbildning
Tillbaka till Bloggen
instagram story

Hur man skapar engagerande Instagram Stories för att bygga en stark följarskara

Mar 24, 2023

Instagram Stories är ett kraftfullt verktyg för att bygga en stark följarskara och öka din närvaro på sociala medier. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några tips och tricks för att skapa engagerande Instagram Stories som hjälper dig attrahera och behålla följare. Vi kommer också att ta inspiration från några populära svenska influencers.

1. Skapa en tydlig och konsekvent estetik

En attraktiv och enhetlig visuell stil gör ditt innehåll mer igenkännbart och minnesvärt. Använd en färgpalett och typsnitt som speglar ditt varumärke och se till att du håller dig till det genom alla dina Stories.

2. Var personlig och autentisk

Följare uppskattar äkthet och personlighet. Dela personliga ögonblick, tankar och känslor för att skapa en starkare koppling med din publik. Titta på exempelvis Therése Lindgren och Bianca Ingrosso som ofta delar inblickar i sina vardagliga liv.

3. Använd interaktiva element

Instagram erbjuder många interaktiva funktioner som du kan använda för att engagera din publik. Frågestunder, omröstningar och frågeformulär är utmärkta sätt att få din publik att interagera med ditt innehåll.

4. Samarbeta med andra influencers

Samarbeta med andra influencers för att öka din räckvidd och locka nya följare. Exempel på svenska influencers som ofta samarbetar med varandra är Janni Olsson Delér och Lucas Simonsson.

5. Använd höjdpunkter för att organisera ditt innehåll

Använd Instagram Stories höjdpunkter för att organisera ditt innehåll och göra det lättare för dina följare att hitta det de är intresserade av. Du kan till exempel skapa höjdpunkter för olika ämnen eller kategorier, som Jonas Fagerström och Carl Deman.

6. Använd CTAs (Call to Actions) för att driva trafik

Inkludera tydliga och effektiva Call to Actions i dina Stories för att driva trafik till din hemsida, blogg eller andra digitala marknadsföringskanaler. Uppmana dina följare att besöka din blogg eller anmäla sig till din online-kurs för att lära sig mer om ett ämne eller utveckla sina färdigheter.

7. Skapa tutorials och utbildningsinnehåll

Dela din kunskap och expertis genom att skapa tutorials och utbildningsmaterial i dina Stories. Detta kan hjälpa dig att etablera dig som en auktoritet inom ditt område och locka en publik som är intresserad av att lära sig mer om ditt ämne. Exempelvis kan du dela tips om content marketing eller visa hur man optimerar sina Youtube-videor för sökmotorer.

8. Fira framgångar och milstolpar

Dela dina framgångar och milstolpar med dina följare för att skapa en känsla av gemenskap och uppmuntra engagemang. Detta kan vara allt från att fira ett visst antal följare till att nå en försäljningsmilstolpe eller att släppa en ny produkt.

9. Använd video och rörliga bilder

Rörliga bilder och video fångar uppmärksamheten mer än stillbilder. Använd video och animationer för att göra dina Stories mer dynamiska och intressanta. Se till att dina videor är av hög kvalitet och visar ditt innehåll på ett engagerande sätt.

10. Planera dina Stories i förväg

För att skapa konsekvent och engagerande innehåll, bör du planera dina Stories i förväg. Skapa en innehållsmarknadsföringsstrategi och skapa en innehållskalender som hjälper dig att hålla reda på vad du ska publicera och när. Detta hjälper dig att upprätthålla en konsekvent närvaro på Instagram och uppmuntrar följare att komma tillbaka för mer innehåll.

Genom att följa dessa tips och ta inspiration från framgångsrika svenska influencers kan du skapa engagerande Instagram Stories som hjälper dig att bygga en stark och lojal följarskara. Kom ihåg att anpassa ditt innehåll efter din målgrupp och använda effektiva digitala marknadsföringsstrategier för att maximera din räckvidd och engagemang.

 

<p class="ad-info">Advertisement</p>
<a href="https://directsellingstar.ck.page/"><img src="https://directsellingstar.com/wp-content/uploads/2021/01/6.jpg" style="padding-bottom: 20px;" alt="ad"></a>

 

 

Vinn kampen om uppmärksamheten på den digitala marknaden 2023 med dessa 4a viktiga strategier!

GRATIS WORKSHOP