Välj din utbildning
Tillbaka till Bloggen
hur du vinner affärer 2023

Hur du vinner affärer online 2023!

Feb 06, 2023

Det är 2023 och affärsvärlden har förändrats drastiskt. Med den ökande populariteten av internet och sociala medier har det blivit viktigare än någonsin att vara närvarande online. Men hur gör man för att vinna affärer online 2023? Det finns många sätt att tjäna pengar på nätet, men här är några viktiga tips för att fånga kundernas gunst och vinna affärer.

Och från mitt perspektiv så vill jag verkligen säga till er alla: Gå all in nu på sociala medier!
Det är en fantastiskt möjlighet som inte behöver kosta dig en enda krona mer än din tid. 

Först och främst, så är det viktigt att ha rätt produkter tillgängliga. Det finns olika kategorier av produkter som du kan sälja, såsom mode, elektronik och hushållsartiklar. Det är viktigt att veta vad dina kunder är ute efter och se till att du har det de vill ha. Det är också viktigt att ha ett bra utbud av produkter i olika prisklasser, så att det finns något för alla. Men det är ju såklart lättare sagt än gjort men jag vill ändå att du ska ha med det i dina tankar :) 

Så vad jag menar med detta som kanske känns ganska självklart är att göra en ordentlig research först. 

  1. Var konsekvent med ditt varumärke. Det är viktigt att hålla en konsekvent ton och estetik på alla dina sociala mediekanaler. Detta inkluderar allt från dina bilder och videor till dina inlägg och annonser. Genom att hålla en konsekvent stil kommer dina följare lättare känna igen ditt varumärke och associera det med viss typ av innehåll eller produkter.

  2. Engagera dina följare. Sociala medier är inte bara ett verktyg för att sprida information, det är också ett verktyg för att bygga relationer med dina kunder. Genom att engagera dina följare, svara på deras frågor och kommentarer, och skapa en dialog med dem, kommer du att skapa en stark band med dem. Detta kan leda till ett ökat intresse för ditt varumärke och förbättra dina chanser att vinna affärer online 2023.

  3. Var unik och kreativ. Det finns miljontals företag som använder sociala medier för att sprida sina budskap och för att vinna affärer. För att sticka ut och fånga uppmärksamheten hos dina följare, är det viktigt att vara unik och kreativ med din innehållsstrategi. Försök att hitta nya och annorlunda sätt att presentera dina produkter eller tjänster på, och experimentera med olika typer av innehåll för att se vad som fungerar bäst för ditt varumärke.

    Som ett exempel kan du använda canva.com för att göra det lättare för att vara kreativ!


En annan väldigt viktig del av att vinna affärer online är att bygga upp ett bra varumärke.

Det är viktigt att ha ett eget domännamn och en professionell webbplats. Ett utmärkt exempel på detta är Amazon, som har skapat en stark online närvaro och har blivit en av de största e-handelssajterna i världen. Att bygga upp ett bra varumärke är en viktig del av att skapa förtroende hos kunderna och få dem att komma tillbaka.

 

Och det är här sociala medier spelar in en stor roll för att vinna nya kunder som du kan göra på egen hand

För att vinna affärer online 2023, är det också viktigt att använda sig av olika kanaler för att nå fler konsumenter. Sociala medier är ett bra sätt att göra detta, eftersom det ger dig möjlighet att nå en stor målgrupp. Det är också viktigt att ha en bra sökfunktion på din webbplats, så att det är enkel för kunderna att hitta vad de letar efter.

För sociala medier är ett bra sätt för dem att upptäcka dig men sökoptimering är för att hitta dig. 
Enkel sökning på ditt varumärke är en sak så de kommer fram till din sida men du behöver också finnas på andra sökmotorer för att bygga ditt brand eftersom alla kanske inte använder google. 

Så se till att skriva massor av artiklar på din sida så du kan få fler kunder

 

Ett annat sätt är att erbjuda tävlingar och kampanjer är också ett bra sätt att fånga kundernas intresse och öka försäljningen.

Det är också viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer på marknaden och vad som är populärt just nu, för att kunna erbjuda det som kunderna efterfrågar.
Ett bra sätt är ju att skriva en fråga på dina sociala medier (Instagram reels, TikTok eller dina story) För att hålla koll på vad andra gör just nu och vad de tycker om!

Ena sidan med att skapa tävlingar är att många älskar att få många gratis produkter. Den andra sidan är att det gäller att fortsätta fånga upp alla dina kunder på ett positivt sätt under tävlingens gång eftersom just under tävlingen så är den väldigt färsk och har stort engagemang

Det finns många olika sätt att vinna affärer online 2023, och det handlar om att hitta det som passar just din verksamhet bäst. Att ha en bra webbplats och marknadsföra den på rätt sätt är en stor trumma i tävlingen. Det finns många olika webbplatsbyggare och gratis teman att välja mellan, så det är bara att börja bygga din egen onlinebutik och börja tjäna pengar på det du älskar att göra.

Vinn kampen om uppmärksamheten på den digitala marknaden 2023 med dessa 4a viktiga strategier!

GRATIS WORKSHOP