Välj din utbildning
Tillbaka till Bloggen
tjäna pengar på nätet

Hur du kan tjäna pengar via nätet genom sociala medier

Dec 23, 2022

Att tjäna pengar via nätet genom sociala medier är en populär strategi för många entreprenörer och affärsdrivande individer. Och det är ju det jag älskar med det typ av verktyg vi har idag i vår hand som inte fanns när jag var liten. Jag ser 15 åringar som tjänar 15.000:- extra i månaden på dropshipping bara för att de har lärt sig par enkla metoder.

Här är några tips på hur du kan börja tjäna pengar  antingen som en extra inkomst eller väldigt mycket pengar genom sociala medier:

 1. Bli en influencer: Många företag är villiga att betala för att få influencers att marknadsföra sina produkter eller tjänster till deras följare på sociala medier. Genom att bygga upp en stor och engagerad följarskara på plattformar som Instagram eller TikTok kan du bli en attraktiv influencer för företag som vill nå din målgrupp. Att bli en influcner tar såklart tid men har du en plan, nichad målgrupp och kör på så finns det det stora chanser. 

 2. Sell your own products or services: Om du har dina egna produkter eller tjänster att sälja, kan sociala medier vara en kraftfull kanal för att nå ut till dina potentiella kunder. Du kan exempelvis skapa en e-handel sida på Instagram eller Facebook där du kan sälja direkt till dina följare.

 3. Monetize your content: Om du har en blogg eller YouTube-kanal kan du tjäna pengar genom att monetera ditt innehåll. Du kan exempelvis ansöka om att bli en affiliate för olika företag och tjäna provision på försäljningen av produkter du rekommenderar, eller så kan du sätta upp annonser på ditt innehåll och tjäna pengar genom att folk klickar på dem.

 4. Utnyttja sociala medier för att marknadsföra din verksamhet: Om du redan har en verksamhet, kan sociala medier vara en kostnadseffektiv kanal för att marknadsföra den. Genom att skapa en närvaro på olika plattformar kan du nå ut till en stor målgrupp och öka dina försäljningar.

 5. Affiliate marketing är en strategi där du tjänar pengar genom att marknadsföra andras produkter eller tjänster och tjäna provision på försäljningen. Det är ett bra sätt att tjäna extra pengar på sidan om ditt vanliga jobb, och det finns många olika sätt att komma igång med affiliate marketing. Här är några tips på hur du kan börja:

  • Hitta rätt företag att samarbeta med: Det finns många företag som erbjuder affiliate-program, så det gäller att hitta de som erbjuder produkter eller tjänster som du tror att dina följare skulle vara intresserade av.

  • Skapa innehåll: Affiliate marketing handlar om att marknadsföra produkter eller tjänster på ett naturligt sätt, så det är viktigt att skapa innehåll som dina följare faktiskt skulle ha användning för. Det kan exempelvis vara en bloggpost där du recenserar ett produkt eller en YouTube-video där du visar upp en tjänst du har använt.

  • Använd relevanta nyckelord: Genom att använda relevanta nyckelord i dina inlägg och beskrivningar kan du öka din synlighet på sökmotorer, vilket kan hjälpa till att dra till dig fler potentiella kunder.

  • Ha ett entreprenörsmindset: Att tjäna pengar genom affiliate marketing kräver att du är självgående och har ett entreprenörsmindset. Du måste vara beredd att sätta in tid och ansträngning för att bygga upp din verksamhet, och du måste också vara beredd att lära dig och anpassa dig efter vad som fungerar och inte fungerar för din målgrupp.

  Genom att följa dessa steg kan du komma igång med affiliate marketing och börja tjäna pengar på sidan om ditt vanliga jobb. Det är viktigt att komma ihåg att det tar tid och ansträngning att bygga upp en verksamhet, men med rätt mindset och en bra strategi kan du skapa en lönsam och framgångsrik verksamhet genom affiliate marketing.

Det finns många olika sätt att tjäna pengar genom sociala medier, och det viktigaste är att hitta en strategi som fungerar för dig och din verksamhet. Genom att använda SEO-tekniker som att använda relevanta nyckelord i dina inlägg och beskrivningar, kan du öka din synlighet och dra till dig fler potentiella kunder.
En viktigt del oavsett vilket du väljer av dessa alternativ är att det tar oftast lång tid innan du får ett resultat. 
De jag har sätt är att affiliate marketing är en av de bästa sätten att börja med där du ändå kan tjäna en hel del pengar utan någon typ av produkt eller start. 

Så har långsiktighet, ha kul ( om du ska orka hela vägen) och testa dig fram med olika produkter!

 

 

Vinn kampen om uppmärksamheten på den digitala marknaden 2023 med dessa 4a viktiga strategier!

GRATIS WORKSHOP