Välj din utbildning
Tillbaka till Bloggen
linkedin varumärke person tittar på telefon

Hur du bygger ditt personliga varumärke på LinkedIn!

Feb 22, 2023

 LinkedIn har förvandlats från att vara en plattform för att söka efter nya jobb till att vara en viktig del av en digital nätverksstrategi. Att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn kan vara det enklaste sättet att visa upp din bästa version för andra människor och öppna nya möjligheter för dig själv och din karriär.

 

Om du vill ta första steget till att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn finns det olika sätt att göra det. Här är vår guide till hur du kan bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn och ta nästa steg i din karriär.

 1. Skapa en relevant rubrik

Din rubrik på LinkedIn är en av de första sakerna som människor ser när de besöker din profil. Det är viktigt att ha en rubrik som inte bara är relevant för det jobb du söker, utan som också speglar din expertis. Om du är expert på flera områden, försök att hitta en rubrik som sammanfattar dem på ett enkelt sätt.

 1. Använd tidigare kollegor för att bygga ditt nätverk

Ett enkelt sätt att bygga ditt nätverk på LinkedIn är att ansluta med tidigare kollegor. Om du tidigare har arbetat på ett företag och har lämnat på bra villkor, bör du överväga att ansluta med dina tidigare kollegor. Genom att göra det kan du expandera ditt nätverk och öka din synlighet på plattformen.

 1. Skapa visuellt innehåll

Att lägga till visuellt innehåll på din profil är ett bra sätt att bryta upp texten och göra din profil mer tilltalande för besökare. Du kan inkludera bilder, videoklipp eller presentationer som visar upp ditt arbete, expertis eller personlighet. Detta kan också hjälpa dig att skilja dig från andra profiler och sticka ut i en hav av text.

 1. Investera i att skapa bra innehåll

Att skapa relevant innehåll kan vara den bästa investeringen du gör för att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn. Genom att publicera innehåll som är relevant för din bransch eller expertis kan du öka din synlighet och visa upp din kunskap. Dessutom kan dina inlägg hjälpa dig att etablera dig som en auktoritet och skapa nya möjligheter för dig själv.

 1. Använd relevanta sökord

Att använda relevanta sökord i din profil kan hjälpa dig att bli hittad av fler företag och rekryterare på LinkedIn. Du kan inkludera sökord i din rubrik, sammanfattning, tidigare erfarenheter och färdigheter. 

 1. Använd LinkedIn-grupper för att bygga ditt nätverk

Att ansluta till LinkedIn-grupper inom din bransch kan hjälpa dig att utöka ditt nätverk och lära dig mer om dina kollegor och konkurrenter. Du kan också använda grupperna för att dela din kunskap och erfarenhet, samt för att visa upp din expertis för andra.

 1. Använd LinkedIn-artiklar för att skapa engagemang

Att skriva artiklar på LinkedIn kan hjälpa dig att skapa engagemang och visa upp din expertis. Du kan skriva om aktuella trender, dina erfarenheter eller andra ämnen som är relevanta för din bransch. Att inkludera bilder eller videoklipp i dina artiklar kan också göra dem mer tilltalande för läsarna.

 1. Använd LinkedIn Premium för att öka din synlighet

LinkedIn Premium kan hjälpa dig att öka din synlighet på plattformen genom att tillåta dig att skicka meddelanden till personer utan att vara ansluten, och genom att ge dig mer insikter om vem som har sett din profil. Om du är villig att investera pengar i din karriär kan det vara en bra investering att uppgradera till LinkedIn Premium.

 1. Skapa en bra profilbild

Din profilbild på LinkedIn är en av de första sakerna som människor ser när de besöker din profil. Det är viktigt att ha en bra profilbild som speglar din personlighet och som ger ett professionellt intryck. Tänk på att använda en högkvalitativ bild med bra belysning och en neutral bakgrund.

 1. Var aktiv på plattformen

Att vara aktiv på LinkedIn genom att interagera med andras inlägg, gilla och kommentera artiklar och skriva egna inlägg kan hjälpa dig att öka din synlighet och bygga ditt nätverk. Genom att vara aktiv på plattformen visar du upp din personlighet och dina kunskaper för andra, vilket kan leda till nya möjligheter.

Men här missar många och denna är bland de viktigaste delen på Linkedin som kan vinna affärer till dig. Och det är hur du syns! 

För att öka synligheten på LinkedIn är det viktigt att vara aktiv på plattformen. Att kommentera andras inlägg och tagga personer i dina egna inlägg är två enkla sätt att öka din synlighet och bygga ditt nätverk.

Genom att kommentera andra inlägg på LinkedIn visar du upp din personlighet och din kunskap för andra människor. Att engagera dig i en konversation eller att dela med dig av dina åsikter kan också hjälpa dig att skapa nya kontakter och bygga ditt nätverk. När du kommenterar andras inlägg bör du vara respektfull och saklig, och undvika att starta kontroversiella diskussioner.

Att tagga personer i dina egna inlägg kan också hjälpa dig att öka din synlighet på LinkedIn. Genom att tagga personer som du tror kan vara intresserade av ditt innehåll, kan du få fler personer att se dina inlägg och öka engagemanget. Du bör vara försiktig med att inte överanvända taggar, då det kan uppfattas som spam.

Att vara aktiv på LinkedIn genom att kommentera andras inlägg och tagga personer i dina egna inlägg kan hjälpa dig att öka din synlighet och bygga ditt nätverk. Tänk på att vara engagerad och respektfull när du interagerar med andra på plattformen, och använd taggar med måtta för att undvika att uppfattas som spam. Genom att följa dessa tips kan du ta nästa steg i att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn och öppna nya möjligheter för din karriär.


FAQs:

 1. Vad är ett personligt varumärke?

Ett personligt varumärke är en kombination av din personlighet, dina färdigheter och din expertis. Det är det intryck du ger till andra människor och vad du står för.

 1. Hur kan jag bygga mitt personliga varumärke på LinkedIn?

Du kan bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn genom att skapa en relevant rubrik, använda tidigare kollegor för att bygga ditt nätverk, skapa visuellt innehåll, investera i att skapa bra innehåll, använda relevanta sökord, ansluta till LinkedIn-grupper, skriva artiklar, uppgradera till LinkedIn Premium, skapa en bra profilbild och vara aktiv på plattformen.

 1. Vad är fördelarna med att bygga mitt personliga varumärke på LinkedIn?

Fördelarna med att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn är att du kan öka din synlighet på plattformen, visa upp din expertis och kunskap, bygga ditt nätverk och öppna nya möjligheter för din karriär.

 1. Varför är det viktigt att använda relevanta sökord på LinkedIn?

Att använda relevanta sökord på LinkedIn kan hjälpa dig att bli hittad av fler företag och rekryterare på plattformen. Genom att inkludera sökord i din rubrik, sammanfattning, tidigare erfarenheter och färdigheter, kan du öka din synlighet och visa upp din expertis.

 1. Hur kan LinkedIn Premium hjälpa mig att öka min synlighet?

LinkedIn Premium kan hjälpa dig att öka din synlighet på plattformen genom att tillåta dig att skicka meddelanden till personer utan att vara ansluten, och genom att ge dig mer insikter om vem som har sett din profil. Detta kan hjälpa dig att nå ut till fler människor och öka ditt nätverk.

Slutsats:

Att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn kan vara det enklaste sättet att visa upp din bästa version för andra människor och öppna nya möjligheter för din karriär. Genom att följa våra tips kan du ta första steget till att bygga ditt personliga varumärke på LinkedIn och öka din synlighet på plattformen. Tänk på att vara aktiv på plattformen, skapa relevant innehåll och använda relevanta sökord för att öka din synlighet och bygga ditt nätverk.

Vinn kampen om uppmärksamheten på den digitala marknaden 2023 med dessa 4a viktiga strategier!

GRATIS WORKSHOP