Välj din utbildning
Tillbaka till Bloggen
Content Marketing strategier

Förbättra trafiken och konverteringarna med 15 effektiva content marketing-taktiker

Feb 14, 2023

Content marketing är en avgörande faktor för att dra in mer trafik till din webbplats eftersom det skapar social proof genom att ge besökare relevant och användbart innehåll. Detta ger också besökare en bättre förståelse för ditt företags produkter eller tjänster, och skapar en tydlig strategi för hur de kan dra nytta av dem. Genom att använda Google Analytics kan du mäta effekterna av din content marketing och se vad som fungerar bäst. Istället för traditionell marknadsföring som ofta anses vara påträngande kan content marketing hjälpa till att dra in trafik på ett mer naturligt och autentiskt sätt.

Social Proof

En av de bästa sätten att dra in mer trafik är genom att skapa bra och relevant innehåll. Genom att använda sociala medier och andra inbound marketing tekniker kan du sprida detta innehåll och öka din synlighet. Olika typer av innehåll, som till exempel videor, blogginlägg eller infografik, kan användas för att skapa hög kvalitet och relevant information för dina besökare.

 

Hemsidans design och användarvänlighet är också en viktig del av content marketing. En snygg och väldesignad hemsida med autentiska exempel och tydlig strategi kan bidra till ökad försäljning och bättre förståelse för dina produkter eller tjänster. Genom att använda vissa nyckelord och fraser kan du också ranka högre i sökmotorer och dra in mer trafik på rätt sätt.

Bra innehåll är det bästa sätten att lyckas! 

I vissa fall kan content marketing vara bättre än traditionell marknadsföring eftersom det skapar en mer personlig och autentisk koppling mellan företag och besökare. Genom att använda social media och andra inbound marketing tekniker kan du skapa en mer långsiktig och lönsam strategi för att dra in trafik och öka konverteringarna.

 

Här är 15 saker du bör tänka på: 

 1. Skapa värdefulla guider: Skapa detaljerade och informativa guider om ämnen som är relevanta för din publik. Detta kan öka trafiken och bygga varumärkesmedvetenhet.

 2. Använd storytelling: Använd berättande teknik för att kommunicera dina budskap och skapa en koppling med din publik.

 3. Använd visuella element: Bilder, videos och infografik är viktiga verktyg för att öka engagemanget och fånga besökarens uppmärksamhet.

 4. Optimering av sökord: Använd relevanta sökord och fraser för att ranka högre i sökmotorer och attrahera mer trafik till din webbplats.

 5. Använd sociala medier: Dela din information och marknadsför dina kampanjer på sociala medieplattformar som Instagram, Facebook och LinkedIn.

 6. Använd e-postmarknadsföring: Skicka ut nyhetsbrev och marknadsföringsmaterial till dina prenumeranter för att locka tillbaka besökare och öka konverteringarna.

 7. Skapa interaktiva innehåll: Använd tekniker som quiz och interaktiva verktyg för att öka besökarnas engagemang och bygga lojalitet.

 8. Använd influencer-marknadsföring: Samarbeta med influencer för att marknadsföra dina produkter och tjänster och nå ut till en bredare publik.

 9. Använd betald marknadsföring: Använd betalda annonser på Google eller sociala medieplattformar för att öka din synlighet och dra in mer trafik.

 10. Skapa användargenererat innehåll: Be dina besökare att skapa innehåll relaterat till dina produkter och tjänster och dela det på sociala medieplattformar.

 11. Använd remarketing: Rikta in annonser till personer som har besökt din webbplats tidigare för att öka konverteringarna.

 12. Använd affiliate-marknadsföring: Samarbeta med andra företag och marknadsför deras produkter eller tjänster för att tjäna provision.

 13. Använd händelser: Arrangera evenemang, seminarier och webinar för att bygga relationer med din publik och öka varumärkesmedvetenheten.

 14. Skapa kundcase: Dela erfarenheter från dina befintliga kunder och visa hur dina produkter och tjänster har hjälpt dem att uppnå sina mål.

 15. Optimering av webbplatsens hastighet: En snabb laddningstid

 

Om du är helt ny på content marketing så skulle jag rekommendera följande tre action steps:

 1. Definiera dina mål: Börja med att definiera vad du vill uppnå med din content marketing. Detta kan vara allt från att öka trafiken till din webbplats, att generera fler leads eller att öka försäljningen av dina produkter eller tjänster. Genom att definiera dina mål kan du skapa en strategi som är anpassad efter dina behov.

 2. Skapa relevant och användbart innehåll: När du har definierat dina mål är nästa steg att skapa relevant och användbart innehåll som uppfyller besökarens förväntningar. Detta kan vara allt från blogginlägg, videor eller infografik. Se till att ditt innehåll är bra och av hög kvalitet, och fokusera på att skapa en koppling med din publik.

 3. Mät och anpassa din strategi: En viktig del av content marketing är att mäta resultatet av dina insatser och anpassa din strategi därefter. Använd digitala verktyg som Google Analytics för att mäta trafik och konverteringar till din webbplats. Utvärdera sedan dina nuvarande strategier och anpassa din content marketing process för att få bästa möjliga resultat.

Att skapa bra content marketing kan vara en viktig del av ditt innehåll och kan göra en stor skillnad för ditt företag. Många företag har redan tagit detta viktiga steg och skapat nya produkter eller tjänster som är anpassade efter besökarens förväntningar. Genom att fokusera på relevant och användbart innehåll kan du skapa en stark koppling med din publik och skilja dig från konkurrenterna.

 

 

Vinn kampen om uppmärksamheten på den digitala marknaden 2023 med dessa 4a viktiga strategier!

GRATIS WORKSHOP